sâmbătă, 19 martie 2011

A doua intalnire


Cea de-a doua intalnire a avut loc pe data de 25 Februarie, la libraria HUMANITAS. De data aceasta tema cercului a fost "Lecturi de ciocolata". Invitatul special al serii a fost domnul Doru Motoc, scriitor de dramaturgie. A fost o seara deosebita, iar domnul Motoc a intrat pentru putin timp in rolul de mentor pentru elevii prezenti. Acestia au putut sa-i adreseze intrebari la care evident au primit si raspunsuri, s-a vorbit deschis si s-a realizat un frumos dialog intre doua generatii diferite. Atmosfera a fost superba, muzica de fundal minunata si nu in ultimul rand a fost o seara cat se poate de dulce, in sensul propriu al cuvantului. Elevii au fost intampinati cu bomboane de toate sortimentele. La sfarsitul intalnirii fiecare a trebuit sa asocieze o aroma cu o carte. O multitudine de idei si de gusturi! In cele din urma a fost aleasa cartea lui Martin Page, "M-am hotarat sa devin prost". Dorim lectura placuta tuturor si asteptam cu nerabdare sa ne revedem la urmatoare intalnire a cercului de lectura.

Un comentariu:

Luminita Manescu spunea...

1.-şi cel mai important!:)
FELICITĂRI, Emilia! (o idee: "tapetează" blogul -pe laterale- cu afişele care anunţă întâlnirile noastre!)
2.-la fel de important :)
vă rugăm să încercaţi scrierea... românească... ş...ă...etc...!
3.-Emilia, îţi sugerez o rubrică nouă intitulată, de ex., 5/56, unde cei care doresc să ne... împărtăşească rândul 5 de pe pag. 56 să poată nota titlul, autorul, editura, anul apariţiei volumului din care au ales enunţul respectiv (vom "construi" astfel o bibliografie şi, poate, unii vor fi curioşi să citească mai mult decât rândul propus de noi); de asemenea, propun ca acest tip de postări să se facă de la o întâlnire la alta -deci o lună de zile-, apoi cineva să le... "aşeze" într-un... "eseu" (ar trebui să "arate" foarte interesant, nu?), iar la sfârşit de an altcineva să "redacteze"... "eseul" anului!
4. nu mă pricep, dar am văzut că anumite bloguri pot fi citite ascultând o melodie propusă de... proprietar; prin urmare -ai ghicit!- propunerea ar fi ca şi blogul nostru, de la o întâlnire la alta, să poată fi citit -automat- pe o melodie (într-o rubrică numită, de pildă, MUZICA LUNII), fireşte o compoziţie... serioasă :)căreia să i se anunţe titlul, compozitorul, orchestra care interpretează -vă amintiţi modulul din manualul clasei a IX-a? -LITERATURA ŞI CELELALTE ARTE (sigur, putem... plusa cu pictura lunii, sculptura lunii, filmul lunii etc.)
5. vă doresc o primăvară frumoasă şi vă rog să nu uitaţi că toate astea sunt doar sugestii (aşa cum a cerut Emilia), aşadar, sunt FACULTATIVE...